VAKIF BAŞKANLARI

vakif baskanlari icon

VAKIF BAŞKANLARI

3.Başkan:İsmail Hakkı TUNÇ(2003 - )

1947 Antalya, Serikdoğumlu. İlk ve orta okulu Serik'te okudu.Lise öğrenimini Antalya Lisesinde tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi (Y.T.Ü) Elektrik-Elektronik fakültesinden Elektrik Mühendisi olarak 1969 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Küçükçekmece Sefaköy'de kurulan Kale Porselen Elektroteknik Sanayi A.Ş. de mühendis olarak iş hayatına başladı. Bu özel sektör kuruluşunda; kuruluş ve üretime alma çalışmalarından başlayarak kesintisiz 32 yıl süren çalışma hayatında sırasıyla bölüm şefi, Fabrika Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı , Genel Müdür olarak görev yaptıktan sonra 2001 eylülün de emekli oldu. Kaleposelende iken 1976 da İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsünde lisansüstü İşletmecilik eğitimini tamamladı. Yöneticilik görevinde sağladığı başarılardan dolayı 'Başarılı Yönetici' ve 'Yılın İşetmecisi' oldu. İş hayatının yanı sıra sosyal, siyasi, ve özellikle mesleki içerikli sivil toplum kuruluşlarına fikir ve emek desteği verdi. DPT,TSE,TİM/İMMİB,İSO gibi kurum ve kuruluşların teknik ve sektör komisyonlarında görev aldı. 2004-2009 döneminde İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği ve İmar Bayındırlık Komisyonu Başkanlığı yaptı. Antalya Öğretim ve Eğitim Vakfı Kurucu Üyesi olarak , Kurucu Başkanla iki yıl, 2.Başkanla 5 yıl birlikte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra, 2003 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Halen Elektrik sektöründe tedarikleme ve satış faaliyetinde bulunmak üzere 2001 yılında kurduğu aile şirketi Tunçsan Elektrik Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketinin kurucu ortağı ve yetkilisi olarak aktif iş hayatına devam etmektedirler. Antalya'dan evli, iki evlat ve üç torun sahibi olan İsmail Hakkı Tunç İngilizce bilmektedir.

3.Başkan

2.Başkan:Nevzat ACAR(1998-2003)

7 Haziran 1948'de Manavgat/Antalya'da doğan Nevzat Acar Ankara Üniversitesi Siyasal Bİligiler Fakültesi mezunuydu. İş hayatına Maliye Bakanlığında başladı, 1972 yılında Vakıfbank'da müfettiş olarak devam etti. 1980-1994 yılları arasında Vakıfbank Bayrampaşa, Beşiktaş, İstanbul ve Taksim şube müdürlüklerinde görev yaptı. 1994 yılında Vakıfbank Genel Müdür Yardımcılığına yükselen Nevzat Acar bu görevi 3 yıl boyunca sürdürdü. 1998-2002 yılları arasında da Halk Finansal Kiralama A.Ş.'de Genel Müdür ve Yönetim kurulu Üyesi olarak çalıştı. Aralarında Takasbank, Ataköy Turizm A.Ş.. Ataköy Marina A.Ş.. Obaköy Otelcilik A.Ş. ve Güneş Sigortanın da bulunduğu çeşitli şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Ayrıca Finans Kulüp ve Vakfı, İstanbul Mülkiyeliler Vakfı, İstanbul TED Kulübü , Fenerbahçe Spor Kulübü, İTO Vakfı, ANTALYA Vakfı gibi sosyal ve kültürel kuruluşlarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı.Antalya Vakfının 03 Ekim 1998 günü yapılan Genel Kurulu sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı olan Nevzat ACAR rahatsızlığı sebebiyle 22 Nisan 2003 tarihinde görevinden istifa etmiştir. Nevzat ACAR 1992 yılından itibaren 6 yıl yönetim kurulu üyeliği 5 yıl Başkanlık olmak üzere toplam 11 yıl hizmet vermiştir. 09 Kasım 2003 kaybettiğimiz Nevzat Acar, evli ve 3 çocuk babasıydı. Ruhu şad olun.

1.KURUCU Başkan:Prof.Mustafa KÖSEOĞLU(1972-1998)

1926 yılında Alanya'da doğdu.İlkokul Alanya'da orta ve lise tahsilini Antalya Lisesi'nde tamamladı.İ.T.Ü imtihanını kazanarak Makine Fakültesi'nden Makine Yüksek Mühendisi olarak mezun olduktan sonra,öğretim üyesi olarak aynı fakültede göreve başladı.İngiltere Leeds Üniversitesi'nde Doçentlik tezi çalışmalarına başlayıp 1956 yılında Doçent,1961 yılında ise Profesör oldu.Tekstil Kürsüsünü kurarak uzun yıllar Başkanlığını yürüttü.İlk özel Vakıf üniversitesi olan İstanbul Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kurucuları arasında yer aldı.

Ege Üniversitesi ,Karadeniz Teknik Üniversitesi , Sakarya Üniversitesi'nde dersler verdi. Uludağ Üniversitesi'nin kuruluşunda bulunan Köseoğlu aynı üniversitede Makine Fakültesi Dekanlığı yaptı. Prof. Mustafa KÖSEOĞLU yaklaşık 45 yıl öğretim üyeliği görevi yaptığı İ.T.Ü Makine Fakültesinde Tekstil Mühendisliği Bölümünü kurup başkanlığını da yaptı. 1993 yılında yaş haddinden emekli olduProf. KÖSEOĞLU, Emekli hayatından sonra da çeşitli vakıflarda hayır ve sosyal hizmetlerine devam etti, bilirkişilik görevinde bulundu. Antalya Öğretim ve Eğitim Vakfı (Antalya Vakfı) kurucuları arasında bulundu, ilk ve kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığını 1972 ila 1998 yılları arasında 26 yıl süreyle başarıyla yaptı. 3 Evlat ve 8 torunsahibi olan,Almanca İngilizce bilen Prof. KÖSEOĞLU, 10 Ekim 2004 tarihindevefat etti ve İstanbul Edirnekapı Şehitliğine defnedildi.Ruhu Şad olsun.

1.KURUCU Başkan